Inlogverificatie

Dankzij een extra inlogverificatie (ook wel 'authenticatie in twee stappen' of 'sterke authenticatie' genoemd) kan je ongewenste personen buitensluiten, zelfs als ze je wachtwoord hebben.

Een extra beveiligingslaag Het inloggen met alleen een gebruikersnaam en wachtwoord, is tegenwoordig niet meer voldoende om je gegevens te beveiligen. Door de inlogverificatie in te schakelen, beveilig je je account met iets dat jij weet (je gebruikersnaam en wachtwoord) en iets dat jij hebt (je telefoon of beveiligingssleutel).

Zodra je de inlogverificatie is geactiveerd moet bij het inloggen, naast je gebruikersnaam en wachtwoord, ook een steeds veranderende code opgeven.

Inlogverificatie activeren

Klik op de knop 'Activeren'.

Volg vervolgens de stappen op het scherm. Deze stappen zorgen ervoor dat je de app Google Authenticator downloadt en installeert op je mobiel en de link legt met je Zioo gebruikersaccount.

Let op!

Naast de getoonde QR-code wordt er ook een code op het scherm getoond. We raden je aan om deze code op een veilig plek te bewaren. Mocht je namelijk je mobiel verliezen of om een andere reden Google Authenticator opnieuw in moet stellen, dan kan je dit met deze code doen.

Na het activeren verschijnt een gele balk bovenin het scherm:

De inlogverificatie is nu geactiveerd. Zodra je opnieuw inlogt in Zioo, moet je naast je gebruikersnaam en wachtwoord ook een verificatiecode invoeren.

Inlogverificatie uitschakelen

Uiteraard is het ook mogelijk om de inlogverificatie uit te schakelen.

Klik op 'Inlogverificatie verwijderen' om de inlogverificatie uit te schakelen.